Voor wie is oefentherapie geschikt?

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen. Oefentherapie Mensendieck verhelpt en voorkomt deze klachten.


Het verlicht de pijn

De oefentherapeut geeft inzicht in de relatie tussen de manier waarop u beweegt en de klacht. De volgende stap is oefenen. De oefentherapeut laat u het verschil zien en ervaren tussen verschillende soorten bewegingen en houdingen. Het zijn de spierontspannende oefeningen en ademhalingsoefeningen die de pijn verlichten. Spierversterking en het aanleren van andere bewegingsmogelijkheden zorgen ervoor dat de klachten afnemen. De oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke (werk)situatie.


Het voorkomt terugkerende klachten

De kracht van oefentherapie Mensendieck zit mede in de preventie. Preventie betekent dat u (herhaling van) klachten leert voorkomen.Uiteindelijk bent u steeds beter in staat om zelf te zien, te voelen en te oordelen of uw houdingen en bewegingen juist zijn. U vervalt niet in uw oude gewoonten en wordt als het ware uw eigen therapeut.Kortom, u past het geleerde toe in het dagelijkse leven en dit voorkomt dat klachten terugkeren.


 

Related Articles

Ontspanning

Werkwijze

U & Mensendieck

Oefentherapie is gerelateerd aan dagelijkse bewegingen